top of page

De leiding van KSA EREWACHT 2023-2024

De leiding bestaat uit studenten die zich vanaf hun vijfde middelbaar engageren om als vrijwilliger in de leiding te komen. Hiervoor volgen ze leidingscursussen die worden georganiseerd door KSA limburg

Jongpiepers

Jongpiepers

1e en 2de leerjaar + laatste kleuterklasje

De Jongpiepers zijn de jongste groep binnen KSA Erewacht. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen,
ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar.

Misschien word jij wel de beste in bosspel, casino, sporten of nog zoveel andere dingen!

Bij regenweer is er altijd een binnenactiviteit voorzien! Neem je vriendjes mee en maak nieuwe vriendjes, elke zaterdag bij de jongpiepers!

Piepers

Piepers

3de en 4de leerjaar

De piepers zijn de 2de jongste ban van onze jeugdbeweging. Een echte Pieper is een stoere kerel die wilt bijleren en zich vooral wilt amuseren met zijn vrienden. Met al dat ravotten hebben ze ook zeker geen schrik om eens vuil te worden, integendeel hier hebben ze nog meer plezier aan!


De leidingploeg zal elke week met een spetterende activiteit op de proberen komen. Een spannende Expeditie Robinson, een coole paintballactiviteit of een lekker luie filmavond ...

En al het dan eens regent, voorzien de leiders een aangepaste activiteit. De activiteiten gaan door van 13u30 tot 16u30.  Tot dan!

Jongknapen

Jongknapen

5de en 6de leerjaar

De jongknapen zijn avontuurlijk en komen elke zaterdagnamiddag samen om een super vet spel te spelen zoals paintball-battles, paracommandotochten, bosspelen en de age of empires en 'de stoerste JKN'

Nieuwsgierig wanneer de leiding hun leert sjorren of echte KSA-technieken aanleert op een survivalactiviteit.
Met benodigdheden zoals een zakmes om vuur te maken, sjorren met sjorpalen en koord of leren werken met een kompas!

Spanning en actie vinden ze bij Erewacht, ze mogen al eens zelf initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding wel steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Knapen

Knapen

1e en 2de middelbaar

De leden van 12 tot 14 jaar in KSA Erewacht zijn de Knapen. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijdheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken.

Elke zaterdagavond houden zij activiteit, Bosspel, teambuilding, bowlen, filmavond en nog veel meer.

Elk jaar gaan ze ook op knapenweekend of nemen ze deel aan KNAVO, een initiatief van KSA Limburg.

Elk jaar wordt het werkjaar afgesloten met een knaller van een zomerkamp waar zij op een heuse 3-daagse zullen gaan en met fantastische verhalen zullen thuiskomen!

Jonghernieuwers

Jonghernieuwers

3de en 4de middelbaar (of ouder)

De jonghernieuwers zijn de oudste ban binnen onze jeugbeweging, zij worden klaargestoomd om de fakkel van leider over te nemen binnen afzienbare tijd. Tijdens deze voorbereidingsperiode staat vooral vriendschap centraal. De meeste van deze kerels kennen elkaar al van kleins af aan en weten dus als geen ander hun tijd perfect in te vullen.

bottom of page